Friday, December 23, 2011

Result :')

Heeeeeeeee , 22/12/2011 . Tuh tarikh dapat result PMR , hehe . So , alhamdulillah saya dapat 8A's :D . Okay , semalam bangun awal gilooooooooo , mandi pun awal setelah sekian lama >.< . Okay then siap siap semua , pukul 9.30 a.m baru nak kuar rumah , haha . Dah laaa maktab jauh nak mampuih -.- . So on the way tuh ramai duk mcj tanya result , aduhh sampai maktab pun tak lagi . Cubemate saya , Iffah , dia cakap kalau pukul 10.00 a.m tak sampai maktab lagi , just hantar mcj dekat KPM tuh , aku macam , noooooooooo nak tengok slip dulu :P . So then dalam pukul 10.30 a.m baru aku nak sampai maktab , lambat gila kan -.- Sampai sampai aku terus pergi itu foyerrr , hehe . Ramai gila orang -.- Semua pakai baju kurung pulok tuh , aku errr macam haram -.- . Hahaha , so takpaaaa . Sampai jaaa aku terus nak amek result , then result aku ada dekat Pakcik Nazri niey -.- dia suka panggil aku 'Che Putih' , sebab apa aku tataw . Okay takpa , dia kata aku hutang dengan SPBT , shit . So aku pergi la bayar RM34.25 tuhhh , sekali dengan RM10 dobi , hehe . Lupa pulok yang tuh . So dah settle semua , aku teruih pergi dekat Pakcik Nazri tuh , dia tanya angka giliran semua apa , then dah jumpa slip , dia suruh panggil Papa aku pulak , haih . Aku pun , terpekik "Papa ! Papa !" . Then Papa pun datang la kannn , Pakcik Nazri pun bagi slip dekat Papa , aku macam wtfakkkk , bagi la aku dulu -.- So then Papa Mama Abang and Pakcik Nazri duk kata "Apa teruk sangat niey ?!" Aku macam , noooooo , can't be ! Haha , gegeh giloooooo :P . Lastlast depa dok berlakon jaaa , so aku tengok , aik 8A ? WOW ! Haha , syok gilaaaaa . Teruih gelak sampai kuar air mata , aku pun tatau kenapa o.0 . So then jumpa kawan kawan semua , peluk peluk chit chat gelak gelak semua la kan . Kami seronok sebab semua bley jumpa lagi tahun depan , heee . Paling teruk pun 5A3B , tuh pun sorang jaaa , wootwoot ! Snap snap gambar then balik teruih . Perghhhhhhhhhhh , lega bak hang , haha . Kayyy thanks yang bagi support selama nieyyy and doakan saya :D Luvyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 

Monday, November 21, 2011

Simpati :'(

Hmmmm , post niey na cerita pasal kawan saya niey sorang haaaa . Dia agak true friend la jugak :) . Kayyyy , nama dia Anibatrisyia binti Azlan Iskandar . Lebih dikenali dgn Buchee . Dia niey sama umur dgn saya laaa . Dia SMKCFB , tapi tahun depan dia na pindah Sabah dah :( . Dia pindah SP time darjah 6 , dalam bulan 3 kuttt , ntah saya ta igt . Saya kawan dia un start awal form2 . Waktu dia datang SP time darjah6 tuh kan , damn , dia MANDOM teruk kuttt ;p . Haha , serious wehhhh . Saya igt lagi , TELINGA KARIPAP dia , haha . Tapi tengok sekarang , fuhhhh , hot gilaaaa kuttt ;D . Kayyyy , dia niey bajau plus plus melayu laaaa , sebab tuhhh mata dia SEPET ;) . Comelll kutt mata camtuh , tido pun bley cover kata memang camtuh , haha . Mata steam la kan , haha . Banyak gila kenangan saya dengan dia niey haaaa . Perangai dia nieyyy , cool gilooo kayyy . Dia dgn saya niey kan , mcm bnyk halangan sangat na jumpa . Tahun 2010 , dia g blek dri Sabah , saya kena g China -..- . Tahun niey , dia dah na pindah dah nieyy haaa , saya stuck dekat Penang pulak dahhh , haisyooooooo . Tension tahap kuttt , tapi saya akan try gak untuk hangout dgn diaaa :) . Dia niey dah taken , tapi , emmmm . Relationship diorang macam , ekkk ukkkk ekkkk , paham paham ja la nohhh . Saya sedih gila baca blog dia dengan lagu blog , perghhhhh , memang masuk la kan , haha . And and semalam call dia , gila bapak lama kutttt , then dia cerita semua haaa , sedih wehhhhh :( . Saya tataw na buat apa , susah kutt situation dia . Hmmmm . Tapi lupakan pasal tuh , haha . Kayyy laaa , tataw na kata apa dahhh , hehe . Tgok bola jum , hehe . Go Tigers , Go Tigers , Go Tigers !

P/S : Kalau kau baca niey kan Ani oi , apa apa punn , aku harap kau buat keputusan yang betul nahhhh amoiiii ;) . Apa apa hal gtaw aku , aku ada kayyyy , just let me know . ILoveYaaaaa !  

Buchee haaaa ;D

Friday, November 18, 2011

Ouh TFM ouhhhhh , rindu gilooooo :')

OuhhhhMagGieeee , it's weird but it's true . Saya rindu TFM duhhhhhh :') . Apa itu TFM ? Well itu adalah The Funky Monkeys ;D , haha . Taklaaaahhh , tuh nickname jaaa . Nama betoi Top Floor Mahsuri :) . Niey floor saya time form3 , besttttttttt . Floor niey ada form5 , form3 and form1 , heeeeee . Floor niey macam 1Malaysia laaa , cuma dia hampir 1Maktab :) . 3 Form ada dekat floor niey :) . Hmmmm , mlm mlm mesti duk maen dgn adik adik floor , kacau depa smua , haha . Sampai ada sekali tuh kena komen , Amoi kata , saya niey bising dgn adik adik yang lain , sooo diam sat jaaa , lepastuh bising balik , hehe . Sorry Amoi . Kak Nisa memang suka bising , heeee . Kami semua pernah gaduh , tapi last last sayang jugak , heeee . Senior memang rapat gak laaa , sebab ada 3 orang ja form5 , hehe . Tapi depa agak busy , and kami pun busy la kan , form3 la en . So jarang jugak jumpa depa . Form1 floor niey ? Haaaa , senang ja caption dia , 'Saya rasa sangat bertuah mempunyai adik adik floor ini daripada adik adik form1 Dang Anum sana nuhhhhh' . Heeeee . Form1 floor niey baek gila kuttt , hehe . Kalau na apa ja , cari ja sapa sapa , mesti salah sorang ada apa kita na tuhhhh . Kuar bilik , jerit 'Weh...' . Semua akan anta wakil kuar sorang depan kiub dgr apa yang saya na , then depa pun kalut na cari , hebatttt kan ? Hehe , senang gila ada depa niey . Untuk membalas jasa depa niey , saya dengan rela hati ajar depa subjek subjek form1 , yang mana bley tuh tolong la kannn , heeee (: . Tapi untuk Final Exam ta sempat na ajar sebab form3 balik awal , siannya depa niey haaaa ;( . Yang lawak tuh ajar Geo , haha . Ajar pelik pelik punn depa bley dapat 100 , 90+ , and yang best sekali , sorang ja dapat B , tuh 78 , okayyy laaa kan ? Heeee . Sayang gila floor tuhhhh , hehe . Kayylaaa , tktaw na cakap pa dahhhh . Tgah nangis teringat TFM nieyy , hmmmm :'( . Kbyeeee .

Senior TFM duhhhh :)

Junior TFM heeee (:
 

Friday, October 14, 2011

A Confession :(

Well , I'm just posting this confession . Ouhkayy , even thought sometimes I hate my parents but still they're just still gonna be my beloved parents aite ? So , here's the kinda sad confession : 


First of all , they're going for their 'Haji' on the 22nd of October . It's like a week from now . Ouhkayy , I must get back to my damn college on this coming Sunday -.- . So maybe , if I can't come back home next week , I won't meet them . And if I don't have the chance of meeting them , what if they die there . It's not that I want them to die , but well you know , lots of people die during 'Haji' because of , well there's million of people there . And they said that if we die at Mecca , our body will be buried there . So , I can't go there just to visit them , it's not that easy . But if they didn't die , that's great . But still they will leave us , the siblings for a month , and it's like staying at Tok's house , duhhh -.- . And and , my graduation is on the 3rd of November , which they certainly won't be there . So who's gonna represent them ? I know there's my uncles and aunties , but it won't be the same . Watching all the other students with their parents while I'm not -.-' . Who's gonna take my picture while I'm receiving my scroll , I know there's a paid photographer , but the picture must be nerd style . Who's gonna give the greatest applause for me ? Who ?! And that same day is the day that I will go back home forever , so who's gonna help me pick up all my things , surely my uncles and aunties won't -.- . Erghhh , this is all great -.- . And don't ask about my vacation for this year , it's surely gonna be at Tok's house like FOREVER ! 

Saturday, September 3, 2011

Openhouse Mini :)

Ouhkayyy , semalam 2nd September , aku saja ja buat openhouse syok syok . Ta ramai pun datang , yang datang just Buchee , Hani , Iman , Pisang , Yuyu , Torres and Ewan . Ada yang lain gak , but not under my friends laaa , heeeeee ;p . Ouhkayy , first aku cakap datang lepas solat Jumaat . So aku tunggu laaaa dari 2.30 p.m , tunggu punya tunggu , haram tadak sapa datang lagi , haih -.- Last last Hani datang gak dalam 4 camtuh , tudiaaa aihh . Time dia arrive dengan BMW hitam dia en , aku pikir "Aik , macam Mafia jaa , HAHA !" so snap snap arrival dia , ceyyy macam artis gak la en . So then salam salam semua , masuk rumah . Then dia jumpa parents salam salam , then g living hall sembang sembang . Pasal PMR pun ada , haha . Then dia tanya sapa lagi datang , aku macam , hmm sikit jaa . So dia start call orang suruh datang , macam WTF ? Haha , ada ja yang dia call tengah mandi , haha . So then Buchee call tanya jalan , explain explain and tunggu depan rumah . Tunggu depan rmah laa time niey lori sampah na kutip sampah en -.- . So aku degan Hani duk maki maki gak la pekerja tuhhh , haih . Yang pekerja tuh bley duk senyum cakap "Selamat Hari Raya" haih . Then about 5 minutes Buchee sampai . And yang niey datang dengan kereta besar apa ntah warna putih . Aku cakap dekat Hani "Wehh , niey Mafia baik punyaaaaa" , marah kawan . So Buchee turun ta macam artis , tapi macam kanak-kanak riang , HAHA ! Ouhkayy salam salam dia semua la en , dah dekat 10 bulan 13 hari ta jumpa dia kutt lepak semua tuh , wooo , IMY Babe =D . So takpa kitorang masok ajak Buchee salam parents aku . Time niey dia duk ikut aku macam budak kecik jaaa , haih . Duk pegang baju macam malu , haha . Then salam salam teruih g kitchen na makan , so hidang hidang semua . Then start na makan , papa aku datang cakap dia bawa masok kawan aku . Aku ada nampak kotak hadiah besar tapi ta nampak orangnya . Sekali nampak Iman yang bawa and ada Pisang and Yuyu sekali dekat belakang . And and , Iman dengan relaxnya dia bagi hadiah tuh dekat Buchee depan orang ramai , HAHA ! Kami pun ceyyy ceyy , hehe . So tkpalaa , kami pun start makan . Lepas makan Hani and Buchee tolong basuh pinggan dengan aku , thanks wehh :) . Then kitorang lepak dekat living hall , besalaaa diorang , bermanja-manja laa , haha . Aku dengan Hani pun bermanja-manja sesama kami , HAHA ! Then tetiba kawan papa aku datang , kami pun g la lepak dekat luar , tudiaaaa . Dengan ada CCTV pun depa duk bermanja-manja gak en -.- . Tkpaaa , conteng papan hijau laaa sembang sembang semua . Sekali mama Hani call cakap na amek dia dah , so tkpala . Parents dia dah datang , so bubye Hani . Then Iman , Pisang and Yuyu na kena g rumah Che Wan plak , so diorang pun g . Muka Buchee berubah , muahaha ! Then ajak Buchee masuk rumah balik . Then dia kata "Wehhh aku bau Spaghetti wehhh" Aku pun cakap "Aku taw kau lapar en , jum makan :D" . So kitorang g makan for the second time , heeeee (= . Makan makan sambil kemas kemas kitchen en . Then , Buchee ta makan mushroom , so aku la si tukang makannya -.- . And then mama aku cakap "Nahhhh desert" . Tuhhhh aku pun makan cepat cepat basuh pinggan semua g makan desert dengan Wawa and Buchee . And time niey lawak , mama marah sebab ta kemas bahagian depan . Then aku kata "Tudiaaaa , Masterchef jadi Hell's Kitchen" HAHA ! so kemas la en . then kitorang dah habes semua g depan tengok album buat photoshoot semua . Sekali g luar rumah buat photoshoot semua , haha . Time kitorang duk photoshoot , aku saja nyanyi "I , I love you like a love song baby and I keep hittin' repeat" then Buchee sambung "peat-peat-peat-peat-peat" HAHA ! Ambil gambar pun ada satu part mulut dia sebut peat , snap Wawa ambil , haha . Then dekat 8.00 p.m , mama Buchee sampai , soo tkpalaaa , bubbye Buchee . So itorang masuk rumah layan tetamu semua . Around 10 camtuh baru tetamu balik . Penat wehhh ! Then anta mcj dekat Buchee "Setelah 10 bulan 13 hari , akhirnya lepak gak kita en" . Then dia bley reply "Sebulan la bie , sepuluh bulan lama sangat tuh ;p" . Aku macam WTH ? So aku reply "Ani ani , niey aku la ! Nisa Batrisyia deyyy" Then dia still blur "Haaa , asal?" . Haih , aku pun rep "Yang kau g reply sebulan bie tuh pasaipa?" . Last last baru dia sedar , dia reply "Sorry sorry , ingat iman ;p" . Tudiaaaaa , haha . So tuh je laaa pasal openhouse :) . So bubye !


P/S : Punyaaa duk nyanyi lagu tuh , aku mimpi jadi kawan baik Selena Gomez . HAHA ! Bubye Demi ;p .

Tuesday, July 5, 2011

Sangat laa buhsan wehhh -.-

Hmmmm , buhsan gila at maktab niey . kerja aku just g skola , prep , makan , riadah , tido and doing the same damn activities all over again . macam robot pun ada duhh , haiyooo . dengan semalam blackout dari 3 pagi sampai 6.30 pagi , nahaiiii , adik adik floor aku hingaq na mampuih laaa , siap ada yang menjerit-jerit tengah pagi pagi buta en , bodooooo -.- . ada ka patut kata sebab blackout punya pasai , skola cuti , tak ka bodo en , haishh ! sekali aku geram , aku teruih bangun then amek phone , suluh torchlight dekat muka , then apa lagi , aku pun buat laaa senyum Chucky aku , tuhh teruih semua takut . last last aku cakap , diam , semua p tidoq blek ! , nahhh , senyap teruih . haih , sungguh ta matang en , haha ! tension aku . dah la skunk niey stai belaja ramai ramai , blaja sendiri laaa , tuhhh , susah gilaaa wehhh . kalau pandai tahap dewa takpa laa enn , niey aku haram duk maen ja . ketaq gila kut , lagi 90 hari g ja na PMR wehhh , shit ! takut gila laaa , tambah tambah PAI , haiyooo , aku dah la lemah gila PAI , ish ! budak ex-convent laa en , semua sama jaaa , kecuali yang skola agama la en , depa tuh tobat terer PAI . tara orang cm aku niey , ceitt , jangan harap laaa . hafazan and pafa tuh aku lepas pun sebab aku pulun sekali tuh jaa , ntah ntah lepas niey , hafazan tuh lupa paaa , hehe . Insyallah tak kutt , aku akan cuba tak lupa , stg lupa dosa , plak en , ayoyo O.0 . so skunk aku just duk study PAI and Sejarah gila gila laaa en , dua tuh ja yang aku bnyk ta cover , yang laen , bley laaa , heeeeeeeee (: . so , tuh je laaa setakat niey , heee . okayyy laaa , aku na g blek cube , tido jap then g riadah and sambung blek kehidupan Mau Relaks Saja Maaa (M.R.S.M) . so that's all , BUHBYE (=

Saturday, July 2, 2011

Ouh yeah ? ouhkayyyy -.-

Papa kata , kalau duk tekan keyboard ja , duit and makanan takan kuar from the monitor or so whatever , so skunk , it's time to explode the kitchen ! that place is about to Blow !

Friday, July 1, 2011

Saturday, June 4, 2011

Thursday, June 2, 2011

Vacation - Star Cruise

Day 1 - 1 June 2011

Ouhkayyy , kami bertolak dari rumah ke Penang dalam pukul 2:30 p.m . mula mula g Ferry , then Ferry jam teruk , so g la Penang Bridge . then sampai Penang around 3:30 p.m like that . so awal lagi en , kami pun g la Gurney Plaza , hehe . dekat sana aku just beli games utk PSP aku , tuhhh , utk cuti niey en , kena duk rumah tok , so aku maen PSP je la . ouhkayy then lepak lepak sampai 5:00 p.m . then parents ajak g Penang Port la en , na naek Cruise . sekali awal lagi , aku plak lapar en , then aku pun kata laa , jom p makan Mee Sotong dekat Mee Sotong Hamid yang dekat Padang Kota tuh , heeeeee (: . 




time makan dekat Padang Kota

then ouhkayy , kami pun p la dekat sana . time tuh Penang Port dah jam , tuhh , kami pun p la makan en . makan makan , then cousin aku yang ikut naek Star Cruise tuh cakap diorang dah sampai Penang Port , aku pun macam , alaaa , awal lagi , mai makan dulu wehhh . diorang pun datang makan makan . then dekat dengan 6:15 p.m camtuh kami g Penang Port . time niey tadak orang dah , hehe . ouhkayyy , sampai depan gate tuh , polis tuh bagi masuk parking dalam , besa la . Paklang aku ketua Penang Port , hehe , buat otai laa wehhh . tuh sampai sampai tuh teruih p amek gamba depan Star Cruise tuh wehhh , HAHA !
Me - Mama - K.Bella - Aina


Arman Hakim time na naek Cruise , HAHA !
haaaa , tudiaaa , haha . lepas dah amek gamba semua , teruih g masuk dalam tuh la wehhh , hehe . masuk masuk tuh macam paaa jaa , orang laen dah on board , kami duk relax ja dekat luar niey . then jalan jalan , naaa , tudiaaa , besar yang amatnya ang Star Cruise oi ! haha , apa lagi , amek gambar laaa , HAHA ! 
The Star Cruise =)


Wootwoot !

tuhhh , punyaa la syokk .
tuhhhh , punya la syokk wehh , tuh tara ta masuk lagi , haha . ouhkayyy then , masuk tuh , fuhhh . ta rasa macam kapal langsung , rasa macam hotel ouhhh . then masuk masuk teruih g bilik wehh , haha . kami duk deck 3 . tuhh , na cari bilik macam pa g , susah kutt . then kami terfikir , kalau jadi macam Titanic , mcm mana laa kami na evacuate , mampuih . haha , whatever laaa , Insyallah ta jadi en , Amin ! last last jumpa bilik kami , heee . bilik aku number 3168 , hehe . best kutt bilik dya , comeyyyy . aku duk dgn cousins aku la , Aina and K.Bella . heee , lawak ouhh bilik dya , bnyak cermin and kecil and comey ! aku duk atas , Aina bawah aku and K.Bella katil bawah lagi satu , wootwoot ! 

haaa , kedudukan kami laa nohhh (:
teheeeeee ;p

aku dekat atas katil la wehh :)



Me and Hakim , hehe
hehe , buas en ;p
tuhh , kan dah kata banyak cermin .

so then kami dah siap unpacking semua , Papa and Mama suruh naek atas , wooookayyyy ! kami pun naek la deck 9 , tuh , pool babeyh , syok gila wehh ! cantik kutt pool dya , so apa lagi wehh , snap snap laaa :) . 

Syazwi Akram , abg aku la wehh

Me - Mama - Hakim

Akram - Papa - Mama - Me

hehe , then Papa cakap , bley g round round dekat deck 10 then meet them dekat deck 9 balik , diorang na lepak dekat bawah tuhh . so kami budak budak except Hakim naek deck 10 , tuh , besttt , angin kuat gilaaa . then seperti biasa snap gamba la wehh , heeeee (: . 

on deck 10

Aina , my cousin
K.Bella and Hakim

Akram
tuh , kasut , HAHA !



K.Bella , btw cantik en Penang



dah snap semua tuh , Papa cakap balik bilik dulu , rehat sat . kami pun rehat , sembahyang semua tuh . then ada annoucement , dya cakap ada concert Lady Gaga and Celine Dion . and then kami macam ternganga and WTF !? so kami macam , bapok mana kut impersonate as depa tuh , HAHA ! then Papa panggil utk g dinner , so kami pun g laa , tuh , lapar terukk wehhh , haha . ouh yeah , buffet dya macam kehidupan dalam asrama tapi taraf hotel laa , tuh kami amek macam paaa jaaa , dua pinggan sorang , HAHA ! then amek semua makanan kami pun makan laa .
time balik bilik utk rehat
time makan best gakk laa , sebab time kami makan Cruise tuh bergerak , hehe . duk makan , semua pinggan bergegar-gegar , hehe . so makan makan , tuh ! sekali semua dah buncit , haha . lepas tuh kami exercise la wehh , g ronda ronda , tuh , haha . then Papa kata sapa na rehat p la balik bilik , haaa , apa lagi , kami teruih balik bilik laaa , hehe . lepak lepak , maen PSP semua tuh . sekali , time tuh baru pukul 11:00 p.m wehh , kalau dekat rumah duk layan FB , Blogger semua niey en , so kami rancang na sneak out tanpa pakai tudung dekat deck 10 , tuh , feel the sea breeze la orang kata en , hehe . so kami just pakai sweater and seluar je la en , mula mula tuh na pakai short ja , then ta jadi , sebab ta berani ambil risiko tuh , haha ! so , finally berjaya sneak out , hehe . kami ajak Akram dulu , dya cakap nnty dya datang . so kami naek la atas tuh . wooo , best kutt , angin kencang gilaa , haha , kami buat Titanic scene sikit jaa , gegeh en . kami lepak lepak . then kami terfikir , cuba bayangkan terjumpa Papa dekat deck niey , haha , semua gelak gelak . then duk sembang sembang , sekali nampak Hakim , What The N ?! kami macam , " Eh Hakim , ang btpa dekat sini ? " . Hakim just gelak jaa , kami paa lagi , semua teruih tarik hood . then Papa datang , kami buat macam ta kenal , hehe . then Papa ta marah pun , dya sembang sembang macam biasa jaa . so then kami pun , ouhkayy . then Papa kata dya na balik bilik , kami macam , ouh ouhkayyy , bye Papa =) . so kami macam fuhhh , lega teruih . then Akram datang , kami lepak lama kut . sampai aku tertido dekat situh wehh , HAHA ! so then diorang kejutkan aku balik bilik dalam pukul 1:15 a.m gak laaa . then balik bilik , maen PSP jap , then tido , heeeeeeeeeee (: .

Cara kami meng-hidekan diri dari Papa , hehe

Aina and K.Bella


Day 2 - 2 June 2011

Ouhkayyy , aku bangun lewat gak laa , pukul 6:50 a.m camtuh laa . bangun aku teruih g mandi , hehe . siap siap semua tuh , aku pun g jumpa parents then kami g breakfast dekat tempat semalam , heee . before that kami p ronda ronda , wow , cantik kutt Penang time awal pagi , ta caya ? haaa tengok nieyy , tuh ! 

hehe , tuh Penang :)

silau ;p

Superstar =D
photographer pendek , hehe c(:


rock !

ceitt , haha

yawww
so lepas snap snap kami pun g breakfast . amek makanan semua tuh , then DIG IN ! hehe , lapar yang amat . then time makan tuh agak sedih la wehh , hmm , na balik dah en , so takpa , kami makan makan , buat lawak semua , memang hingaq laaa en , hehe . then tidak dilupakan juga , snap snap laaaa wehhh , teheeeeee ;p . 

ceyyy , Aina

sapa wehh ? hehe , this is Akram

Hakim and Akram

Akram and me

sapa niey ? haha !
so lepas makan , its time for us to go back . but before balik bilik amek barang , kami sempat g snap snap dekat deck 10 , check it out (= .

itu swimming pool :)

Mama and Papa
hehe , then kami balik bilik and amek back semua tuh , so then , bye bye Star Cruise . so that's all about my vacation , BYE BYE ! 








Tuesday, May 31, 2011

Birthday Song by Athirah Ahmad Khairi

(Sing by using the rhythm I Like That)

I Like That !
E-E-E it's your birthday ,
Yeah you're gettin' older now
I know you like to pop it rock it ,
You like to live it now .

I like your Chucky smile ,
It is just so so scary ,
It makes me want to scream , 
For the first time I see it .

Kak Nisa is so cool ,
She's also so so evil , 
She likes to bully people .

She's also very cute ,
With her brown hair and brown eyes ,
But she is just that short ,
And she is just so childish .

But she's turnin' 15 now , 
Another 1 year from now , 
And she'll be Sweet 16 , 
I hope may God bless her .

So she could live long , 
And lead a happy live ,
With Ainin Sofea ,
Her cute adopted sister ,
That we all loved .

So Happy Birthday to you .
Nisa Batrisyia , Yeah Nisa Batrisyia .
Happy Birthday to you , Happy Birthday to you :)

This song was written by my junior , Nur Athirah Ahmad Khairi from Cambridge 1 .
Yeah , she has a great voice too , later I'll upload her singing it .


Kelas Tambahan :)

26 Mei 2011 - Khamis


Ouhkayy , ariniey aku ta bley blek lagi sebab aku kan dah Form 3 a.k.a Calon PMR 2011 en ;D , so ada kelas tambahan dehhh . hari niey kelas tambahan KH . kelas dya start malam . so petang aku tido jaaa . and adik angkat aku balik waktu malam , besa la dya kan orang Negeri Sembilan , so balik lewat malam laa . pukul 9:15 p.m cmtuh la bas dya gerak , so dya g dekat stesen pukul 8:45 p.m . ouhkayy , ariniey agak baik la en , clear block Maghrib c(: . ouhkay dalam 8:30 p.m tuh anta adik angkat tuh g foyer sebab Cikgu Yusri na amek dya and anta dya g stesen la en  . ouhkayyy , then dya dah naek keta g stesen en . yang malangnya aku , aku dtngglkn dkat foyer keseorangan and dah la dkat mktab aku tuh bnyk 'benda benda tuh' -.- . sebaek la time time niey orang dah na habis sembahyang Isyak en . ouhkayy lepastuh semua pakat g kelas , aku pun g je la en . Cikgu Ija bg kerja KH and on the same time dya gtaw markah KH utk Final Exam , ketaq wehh ! then cikgu sebut nama nama yang dapat A dulu , last last dya sebut gak nama aku , HAHA ! aku dapat 85 ja . so macam ternganga , sebab terkejut gila la wehh , KH kutt ! so takpa duk gelak gelak sebab terkejut and semua la , ttba Cikgu Yusri datang , dya ckap na jumpa aku , aku pun macam , what the N ? then dya bg aku air coke and super ring , dya cakap adik angkat aku kasi , ceyyy , mcm taw taw ja aku dahaga and lapaq , HAHA ! semua classmate pakat duk usha ja , haha . then sambung buat keja KH balik macam biasa . pukul 10:45 p.m tuh dah bley blek floor , so aku blek teruih tido sebab aku agak demam . 


27 Mei 2011 - Jumaat


ouhkayy , ariniey ta turun Subuh , haha . bangun pun agak lambat la . kelas start 8:00 a.m , 7:30 a.m baru na bangun , hehe . pagi niey kelas Science dekat DK , aduhh , satu batch la pulak en , haih -.- . so bangun tuh teruih g mandi , iron baju semua tuh , lastly siap pukul 7:55 a.m . ouhkayyy siap dah , apa lagi , teruih pecut g DK la , japg lambat kena marah depan satu batch , buat malu ja en . so sampai DK tepat tepat 8:00 a.m . tuh bukan na sikit kan tempat , tadak langsung , haiyooo . kena duk belah belah atas belakang belah LELAKI plak tuh , adehhh . duk je la en , daripada takda tempat langsung , so aku duk je la . then Cikgu Rujita bg keja Science tajuk Water and Solution Form 2 , nahh aiii , lupa dah , HAHA . so buat tengok buku rujukan je la en , heee . dapat ilmu gak . then kelas Science tadak paa sangat , cikgu ajar then dapat homework then rehat . lepas rehat kelas Maths . bestttttttt (: . ouhkayy aku g rehat dkat DS la en , duit tadak dah , pehhh . then lepas rehat teruih g kelas Maths dekat DK . kelas Maths kali niey kelas aku , Oxford 3 gabung dengan Harvard 3 . aduhh , Cikgu Shafiza p sebut markah Maths plak , sebaek la A en , 83 ja pun fuhhhh . kami belajar tajuk Trigonometry , fuhhh , agak best laa . Formula dya : 


SOH , CAH , TOA . mksud dya :


Sine tetha =    Opposite
                          Hypotenuse


Cosine tetha =    Adjacent
                               Hypotenuse


Tangent tetha = Opposite
                                  Adjacent


Ouhkay tuh serba sedikit pasal Maths . so belajar tuh je la . lepas habis tuh , bley blek cube , aku blek teruih tido , ngantuk gila kutt . nahhh , tido then terjaga pukul 3:05 p.m , padahal kelas pukul 3:00 p.m , nahhh mampuih dah . tuh bangun ta cuci muka , letak bedak ja , HAHA . then lari teruih , sampai sampai orang usha pelik ja , aduhhh , chering ! sebaek kelas macam kelas tadi , Oxford 3 and Harvard 3 ja . ceyyy , masuk masuk buat macam ta bersalah ouh , haha . ouhkayyy , then sambung belajar tajuk tadi . time niey , ttba ada lipas , aku pun mcm ish , geli laaa ! cikgu duk ajar , yang aku plak duk ta diam diam , hehe . sampai habis kelas duk ta diam diam ja aku . sebaek na habis kelas dah time tuh . so habis kelas aku teruih salam cikgu then balik , HAHA . balik floor teruih bincang dengan kawan kawan pasal na clear block Maghrib ke ta en , last last ta la wehhh ! Muahaha ! so kami pun ta clear block . then malam niey ada kelas BM pukul 9:00 p.m . so kami target na mandi pukul 8:00 p.m la en , heeeeeeeee . so , lepak la dengan kawan kawan . then , ttba , pada jam 7:55 p.m dalam keadaan floor yang tenang dan redup , floor 2nd Floor Mahsuri and Top Floor Mahsuri (floor Form 3) bergegar bagaikan gempa bumi di Japan . aku yang atas katil duk mcj pun bergegar , sampai pen aku bergegar jatuh dari katil . then aku baru na bangun p mandi , Iffah mai lari sambil jerit , " Form 3 , kelas PAI pukul 8:00 p.m!! " . aku pun teruih macam , What The N !? . tuh semua yang ta mandi pakat siap siap , pakai bedak semua , then teruih lari turun tangga , ttba depa cakap , dibatalkan , then malam niey kelas BM . aku geram gila then aku jerit " Serious shit la wehhh ! " . then aku teruih p mandi , in case kalau jadi gempa bumi version Form 3 lagi en -.- , haiyooo . lepas mandi aku siap siap , then teruih clear block untuk kelas BM dekat DK . tuh sampai sampai , mcm ta best jaa , teruih p duk atas belakang na tido , hehe . so waktu kelas BM tadak paa sangat , so aku pun tido dari awal sampai habis , hehe . bangun bangun depa dah baca doa untuk tutup majlis , HAHA . aku teruih bangun balik cube teruih then tido , seriously , malam niey memang demam teruk gila . 


28 Mei 2011 - Sabtu


Huaaaaarrghh , ariniey aku bangun agak awal laaa , ceitt . besa la , tengok la subjek paaa awal pagi niey , Maths . bangun bangun teruih p mandi ouhhh , ceyyyy . ouhkayyy , ariniey awal gak laaa , 7:55 a.m dah sampai DK dah , heeeeeee . so , cikgu ajar tajuk yang sama , Trigonometry gak en . so , belajar yang tuh then cikgu bagi homework , then rehat :) . aku g rehat dekat DS la en . makan pulut udang , perghhh , sedappp (: . lepas tuh kelas Geografi dekat DK gak . so lepas rehat teruih g DK la en , heeee . time Geografi cikgu gtaw markah Final Exam , aduhhh , dah la depan satu batch , chering ja -.- . mai tang aku cikgu cakap 75 = B+ , tuh lega la jugak en , fuhhhhhh . then cikgu denda sapa dapat C . so kami yang laen kena buat kerja cikgu bagi , heeee , tajuk Form 1 -.-  Haram ta igt , so buku rujukan juga laa eh , hehe . lepas tuh habis Geografi , wootwoot ! tadak homework , kena buat KKG -.- . so then aku teruih balik cube , tido , haha . then petang tuh kelas English plak , aduhhh , ngantuk and pening kepala la woi ! takpa , tido sampai 3:00 p.m , then 3:15 p.m siap siap g DK teruih , sampai sampai aku tido 15 minit . then 3:30 p.m start . time start tuh Teacher Sabrina tanya aku , " Eh Nisa , why do you look so weak ? " . haiyoo , aku pun jawab " Errr , I'm not feeling very well ;p " . Teacher Sabrina niey kalau dya tnya dalam English , maka jawapannya pun English la -.- . so , start tuh dapat kertas Final Exam la , fuhhh , dapat A , 83 ja punnn , haih . then bincang pasal soalan exam , then dapat homework , fuhh , sebaek homework pasal Rational Cloze ja pun , wootwoot , easy maaaaa (: . so then habis tuh aku pun balik floor , tido :) . and again ta clear block Maghrib . so aku mandi dalam 7:30 p.m cmtuh la sebab kelas PAI start 8:00 p.m , and kali niey memang betul betul pnya kelas yaaa , haih . lepas mandi tuh aku pun g kelas PAI , tuh , duk depan plak , semua dah amek sit sit atas belakang dah -.- . takpala aku duk depan and paling hujung , shit ! senang penceramah tuh na tnya -.- . then pukul 8:15 p.m baru teknik menjawab PAI start , habis pukul 11:15 p.m , aduhh . awal awal tuh ta ngantuk pun , dekat habis tuh baru aku ngantuk , sebaek dya ta tnya soalan dkat aku , HAHA ! dya ada gtaw teknik na jawab bahagian Jawi . dya cakap nnty PMR , paper akan di-print Rumi and Jawi , so kalau taktau perkataan Jawi tuh , pusing ja belah Jawi , hehe . then habis ! aku balik cube ta teruih tido , pack barang la wehhh ! haha , kemas kemas semua , dalam 1:30 a.m baru aku tido . tido dekat bilik Utility , tuh sejuk and tadak nyamuk , wootwoot ! 


28 Mei 2011 - Ahad


ariniey aku bangun awal gak laa , pukul 7:45 a.m ! HAHA , kelas pukul 8:00 a.m , tuh , teruih p mandi la wehh . aku siap siap , last last pukul 8:05 a.m , tuh pecut teruih la g DK , hehe . sebaek la Sejarah ja . sampai sampai Cikgu Shamsiah ta sampai lagi pun , lerrr , buat chering ja -.- . tapi asal lambat , tadak tempat . haaa , tuh la akibat lambat -.- . aku duk belakang sekali , then cikgu datang . dya bincang kertas soalan exam , then dya suruh siapa yang tiru dalam exam berdiri , tuh ! kebanyakannya kelas Cambridge 3 yang bangun , ish ish ish . tadak laa aku na hormat dekat ampa wehhh . then cikgu marah marah laa , then takpa , semua bley duduk balik . lepas tuh cikgu bagi homework , tajuk Form 1 semua -.- . then cikgu kuar , kami ta bley kuar , sebab PK HEA na jumpa batch kami . so , satu batch tunggu , then Cikgu Shahril a.k.a PK HEA datang , dya bg ucapan and nasihat ja pun . so lepas tuh dah habis kami kena g kelas kemas kemas , then bley balik ! tuh , aku balik , call parents aku , last last diorang datang 2:00 p.m , then aku teruih balik la wehh , wootwoot ! dah la balik pakai baju batch ta pakai baju batik pun , HAHA ! so that's all , BYEBYE !



Saturday, March 19, 2011

My life as a Mau Relaks Saja Maaa Pendang students starts today -.-!

Haih , ariniey start la hidup saya sebagai Mau Relaks Saja Maaa Pendang student , fakk ! saya malaih na balek maktab kut . dah la birthday saya ari isnin and time tuh saya duk maktab -.- . dah la pagi niey , bangun pukul 8.30 pagi teruih p iron baju yang na bawa p maktab , belambak kut , haiyoooooo . takpala saya pun iron la en , then ada lagu Chris Brown - Yeah 3X , nahhh pa lagi , teruih menari la . haha , saya lompat lompat atas katil then tembak air guna sprayer iron tuh , haha . basah lantai so senang sikit saya duk menari , haha . best gila , then habes , saya sambung iron baju , haha . eh sat , back to the topic , SAYA TAMAU BALEK MAKTAB ! 

Thursday, March 17, 2011

Takut tapi terpedaya ja -.-

Ouhkayy , niey na cerita pasal saya and cubemate saya , Iffah . dah lama dah jadi niey , ta silap saya 5/3/2011 . well , kami clear block utk maghrib lambat uh arituh . kami ta larat na clear awal sebab saya pening kepala and Iffah injured . so kami duk dekat kiub kami la en M405 @ Top Floor Mahsuri . then pukul 8.15 malam tuh kami pun clear block la en . ouhkayyy , time tuh mmg ada ramai lagi orang dekat floor floor laen , especially F5 la en . so semua floor tutup lampu , kalau buka lampu mmg kantoi dgn warden la en , hehe . so time saya dgn Iffah lalu dekat Ground Floor Dang Anum , mmg gelap gila la en , saya dah takut dah . terketaq-ketaq pegang Iffah . Iffah pun takut gak time tuh , and semakin saya jalan semakin tuh la saya nampak semua benda duk makin gelap , haiyoooo . and on the same time , tazkirah dekat surau pasang pasai sejarah Islam and pasai na kiamat , and lagu dya , Mashallah , macam lagu hantu campur perang . so saya lagi la ketaq en -.- . then semakin kami na clear block semakin tuh lagu dya duk menyeramkan . saya cakap la , weh Iffah , benda pa tuh awat lagu camtuh ? Iffah pun balas , aku tataw la Nisa , erghh . saya pun kata balik , haaaaa, niey la akibat kita ta clear block maghrib niey , waaaaaaaa . teruih pecut 100 meter sampai luar aspuri , haha ! yang lagu dya duk menyeram lagi , baaabuunnn la en . then time kami kuar block , kami jalan macam besa , sebab orang ramai duk ada dekat Dewan Selera . then time tuh juga lah lampu jalan tuh na padam , dgn orang duk pakai telekung otw na p surau gak en , hareyyyyy tul , kami pun pecut laa p surau . otw p surau plak la en ada binatang kecik mana ntah masuk mata saya , nahhhh , dya buat dah mata saya niey . fyi , saya allergic habuk or whatever yang masuk mata saya akan menyebabkan mata saya bengkak macam mata alien (: ouhkayy takpa , dgn sebelah mata duk sakit , kami p la surau , sampai sampai semua orang kalih belakang tengok saya dgn Iffah , haha ! kami buat dunno ja , buat macam p toilet . so tuh je la pasai malam tuh . moral dya , clear block la wahai kawan kawan MRSM Pendang ku ;) .


p/s : binatang yang dalam mata aku tuh berjaya dibawa keluarkan tapi mata aku bengkak macam mata alien , haiyoooooooooo -.-